Pizza med tandoorikyckling

Pizza kan varieras i det oändliga. Här förenar sig Italien med Indien. Johan lagar sin egen tomatsås och ger den extra god, lite rökig smak av barbecuesås. Vi har förenklat lite. Självklart kan du göra din egen tomatsås och krydda den med barbecuesås.
Allt om Mat

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 6,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk tandoorichicken kryddmix
  • 1 msk olivolja
  • 280 g pastasås napoli
  • 2 msk barbecue steaksås
  • 1 rödlök
  • 1 paprika - gul
  • 1 röd paprika
  • 1 burk ananas - i skivor
  • 1 tsk oregano - torkad
  • 4 dl ost - riven

Gör så här

  1. Börja med pizzadegen. Finfördela jästen i en bunke och häll över ljummet vatten och rör tills jästen löst sig. Blanda i olja, salt och vetemjöl och arbeta degen smidig i bunken, låt jäsa 30-40 min.

  2. Skär kycklingfiléerna i cm-stora kuber. Lägg dem i en plastpåse och tillsätt tandoorikrydda och 1 msk olivolja. Blanda och låt stå medan övriga ingredienser till fyllningen förbereds.

  3. Blanda pastasås med barbecuesås. Skala och skär rödlök i tunna klyftor. Skär paprikorna i strimlor och ananasen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingtärningarna ca 5 min eller tills de är helt genomstekta.

  4. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut degen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen och fördela lök, paprika, kyckling och ananas jämt över pizzan. Strö över oregano och ost. Låt pizzan jäsa ca 10 min. Grädda på nedersta falsen ca 15 min. Strö eventuellt över lite färsk oregano vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!