55555

Pizza med skinka och rucolaröra görs snabbt av färdigt pizzakit. Med ett pizzakit i kylen, en bit ­lagrad ost och lite rökt skinka ­eller salami kan man trolla fram läckraste pizzan.

För 4 personer:

Ingredienser

1 pizzakit, med tomatsås (600 g)
150 g rökt skinka, kalkon eller kassler
2 paprikor, gärna i olika färger
100 g ost, riven, gärna lagrad (28 %)

Röra:

50 g rucola
1 vitlöksklyfta, liten
25 g riven ost
1 msk olivolja
salt

Garnering:

25 g rucola

15 minuter + 15 minuter i ugn

Pizza med skinka och rucolaröra – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Strimla skinkan. Kärna ur och strimla paprikan.
  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut den så att den blir lika stor som plåten. Bred på tomatsåsen. Strö över skinka, paprika och ost.
  3. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Röra: Skala vitlöksklyftan. Mixa rucola, vitlök, ost, olja, vatten och 1/2 krm salt med mixerstav eller i en liten matberedare.
  5. Klipp eller skär pizzan i bitar. Klicka över rucolaröran och ­garnera med rucolablad.