Pizza med skinka och rucolaröra

Pizza med skinka och rucolaröra görs snabbt av färdigt pizzakit. Med ett pizzakit i kylen, en bit ­lagrad ost och lite rökt skinka ­eller salami kan man trolla fram läckraste pizzan.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 pizzakit - med tomatsås (600 g)
  • 150 g rökt skinka - kalkon eller kassler
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 100 g ost - riven, gärna lagrad (28 %)

Röra

  • 50 g rucola
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 25 g ost - riven
  • 1 msk olivolja
  • salt

Garnering

  • 25 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Strimla skinkan. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut den så att den blir lika stor som plåten. Bred på tomatsåsen. Strö över skinka, paprika och ost.

  3. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Röra: Skala vitlöksklyftan. Mixa rucola, vitlök, ost, olja, vatten och 1/2 krm salt med mixerstav eller i en liten matberedare.

  5. Klipp eller skär pizzan i bitar. Klicka över rucolaröran och ­garnera med rucolablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!