Pizza med salsiccia och friterad salvia

Pizza med salsiccia och friterad salvia är en riktig festpizza. Salvian friteras när pizzan är i ugnen. Den ger både god smak och blir en härligt frasig topping.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 pizzadegar - med tomatsås, färdiga, kylda  (à 350 g, Pop)
  • 400 g salsicciafärs - (Salumficio Val Rendena)
  • 250 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 2 förp minimozzarellakulor - (à 150 g)
  • 1 dl oliver - svarta, med kärnor
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka salvia
  • 3 dl rapsolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ta pizzadegarna ur sina förpackningar och dra ut dem med händerna till runda pizzor. Lägg pizzorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Bred på hälften av den medföljande tomatsåsen.

  2. Smula sönder färsen. Halvera tomaterna. Låt mozzarellabollarna rinna av.

  3. Fördela färs, tomater, ost och oliver på pizzorna. Krydda med peppar. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.

  4. Repa bladen från salvian. Hetta upp oljan till 170° i en kastrull. Fritera salviabladen ca 1 minut tills de fått fin färg och är knapriga. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt.

  5. Toppa pizzorna med de friterade salviabladen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!