30 minuter + 45 minuter jäsning + 15 minuter i ugn
Pizza med ricotta, zucchini och sparris – gör så här:
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen, rör tills den lösts upp. Tillsätt socker, salt, olja och mjöl, lite i taget, knåda degen i maskin ca 10 min, tills den är elastisk. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
- Fyllning: Rör ricottan fluffig med en gaffel. Blanda i oljan och pressa i vitlöken. Riv i parmesanen. Hyvla zucchinin i tunna skivor. Skär sparrisen mitt itu på längden. Halvera löken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor.
- Sätt ugnen på 250°. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem på mjölad arbetsbänk. Lyft över bottnarna på plåtar med bakplåtspapper.
- Bred ricottablandningen över pizzabottnarna och fördela grönsaker och citron ovanpå. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min.
- Toppa med timjan, olja, flingsalt och peppar. Skär pizzan i bitar och servera.