00000

Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor är en ny variant. Sötman från rödbetor och fikon bildar ett fint par tillsammans med prosciutton. Nötterna bidrar med lite crunch.

För 4 pizzor:

Ingredienser

1 sats pizzadeg se recept
2 msk olivolja
2 rödbetor
2 gulbetor
200 g chèvreost
4 fikon
50 g hasselnötter
200 g prosciutto
4 msk honung flytande
1 tsk flingsalt

30 minuter + 30 minuter jäsning + 15 minuter i ugn

Pizza med prosciutto, fikon och rödbetor  – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut dem tunt. Pensla med olja.
  2. Skala betorna och hyvla dem tunt, gärna på mandolin. Fördela på pizzorna. Bryt chèvren i bitar och lägg på. Skär fikonen i klyftor och halvera hasselnötterna. Fördela fikon och nötter på pizzorna.
  3. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Ta ut och lägg på skinkan. Ringla över honung och strö på flingsalt. Servera direkt.

Recept av Johan Hedberg

Ihopvikbar stor pizzaspade

Bra för pizzan eller att vända större saker på grillen. Viks enkelt ihop efter användning för att ta mindre plats. Läs mer och köp här.