Pizza med pesto och ugnsbakade grönsaker

När man ska gå ner i vikt och äter smalt är det många som längtar efter pizza. Här är en fullt tillåten pizza med vuxensmak. Skär jästpaketet i ett kryss så blir det ca 12 g i varje bit.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 g jäst - (1/4 paket)
  • 1,5 dl vatten - ljummet (37°)
  • 0,5 msk olja
  • 2 krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 squash
  • 1 rödlök
  • 2 paprika - 1 gul + 1 röd
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - grovmald
  • 1,5 msk pesto
  • 25 g rucola - 1 bunt
  • 0,5 basilika - kruka
  • 2 skinka - skivor, lufttorkad, el parmaskinka

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och större delen av vetemjölet. Låt degen jäsa 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skär alla grönsaker i bitar. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra och stek dem i mitten av ugnen ca 30 min.

  3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut 2 ”assiettstora” pizzor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bred på peston. Grädda pizzorna i övre delen av ugnen ca 10 min.

  4. Blanda de ugnsbakade grönsaker med rucola och basilika och fördela dem ovanpå pizzorna. Lägg skinkan överst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!