Läckert recept på paprikapizza.

För 1

Ingredienser

2 paprikor, gärna olika färger
1 rödlök
1 förp pizzadeg med färdig pizzasås (t ex Sara Lee)
1 förp mozzarellaost (125 g)
ca 20 kärnfria oliver, t ex kalamata
1 förp rucola (70 g)

20 min

Pizza med paprika – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Blanda dem med 1 msk olja och 1 krm salt. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Dela den i fyra portionsstora bitar. Bre på såsen, men spara en kant runt om. Pensla kanterna med 1 msk olja.
  4. Bryt mozzarellan i bitar över pizzorna. Lägg på paprika och rödlök.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lägg på oliverna och grädda ytter­ligare  3 min. Krydda med 1 krm peppar. Servera med rucolan.
Fler recept med: Buffémat, Fredagsmat, Pizza, Vegetariskt