00000

En pizza där man bakar bottnen för sig och lägger på toppingen sedan. Laxpizza. Bottnarna kan förgräddas och förvaras i frysen. Rädisgroddarna ger ett gott sting till rökt lax och mild färskost.

För 4 pizzor

Ingredienser

0,25 pkt jäst, (12 g)
3,5 dl vatten, (37°) ljummet
1 msk olivolja
0,5 pkt ciabatta brödmix, (500 g)
100 g färskost, naturell
250 g lax, skivad kallrökt
2 dl alfalfa-, rädis- eller blandade groddar
1 dl ärtskott
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Pizza med lax och groddar

1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja och mjölmix. Arbeta väl till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min i bunken.
2. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 4 lika stora bitar. Baka ut till runda bottnar, ca 20 cm i diameter. Lägg dem 2 och 2 på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 15 min.
3. Grädda varje plåt i nedre delen av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Bre färskost på bottnarna och lägg på laxen. Strö över groddar och skott. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Pizza