2.82.82.82.82.8

Pizza med lammfärs, potatis och feta är en bra rätt om du har kokt potatis över. Färsk timjan eller oregano är gott att klippa över den färdiggräddade pizzan.

För 4 potatis:

Ingredienser

1 pizzakit, med tomatsås (600 g)
300 g potatis, kokt
250 g lammfärs
1 burk paprika, grillad i ättikslag (500 g)
150 g fetaost
400 g vitkål, färsk
salt, nymald svartpeppar

20 minuter + tid i ugn

Pizza med lammfärs, potatis och feta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut den så att den blir lika stor som plåten.
  2. Skiva potatisen. Stek lammfärsen i en stekpanna utan fett tills den fått fin färg och är smulig. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och blanda i tomatsåsen från pizzakittet.
  3. Låt paprikan rinna av men spara lagen. Skär paprikan i bitar.
  4. Fördela färsröran på pizzan. Lägg på potatis och paprika. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Smula över fetaosten. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Blanda den med 3 msk av lagen från paprikan. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar.
  6. Servera pizzan i bitar med vitkålssalladen till.