Pizza med kastanjekräm, pumpa och getost

Pizza med kastanjekräm, pumpa och getost är en spännande vegopizza. Osötad kastanjepuré säljs i konservburk i välsorterade butiker eller delikatessaffärer.
Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vetemjöl special - (300 g)
  • 3 dl durumvetemjöl - (180 g)

Kastanjekräm

  • 1,5 dl kastanjepuré - osötad
  • 1 dl parmesan - riven
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 msk timjan - finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Topping

  • 500 g butternutpumpa
  • 1 rödlök
  • 300 g getost

Garnering

  • 50 g rucola
  • 0,5 dl pinjenötter - rostade
  • 4 kvistar timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung - flytande
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, socker, olja och vetemjöl special. Arbeta in det mesta av durumvetemjölet. Spara lite till utbakning.

  2. Arbeta ihop degen 5–10 min, tills den är slät och smidig. Jäs under bakduk ca 40 min.

  3. Kräm: Blanda kastanjepurén med ost, crème fraiche och timjan. Krydda med salt och peppar.

  4. Topping: Skär butternutpumpan i tunna skivor, ca 5 mm. Skala och skiva löken. Sätt ugnen på 225°.

  5. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till runda pizzor. Bred på kastanjeröran och lägg på pumpa och lök. Smula över getosten.

  6. Grädda pizzorna mitt i ugnen 15–20, min tills de fått fin färg.

  7. Ta ut och garnera pizzorna med rucola, rostade pinjenötter, timjan, olja och honung. Krydda med salt och peppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!