00000

Här lagas pizzabottnarna för sig och fyllningen läggs på efter gräddningen. Den som vill kan lägga på några skivor lättrökt skinka, typ parmaskinka.

För 4 person(er)

Ingredienser

270 g pizzamix
1 dl chilisås, gärna hot
250 g mozzarellaost

Fyllning

1 aubergine
1 squash
1 rödlök
1 gul paprika
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 kruka rucola
0,5 kruka basilika

1. Sätt ugnen på 225°. Skär alla grönsaker i skivor.
Lägg dem i en bunke och blanda med olivolja, salt och peppar.
2. Blanda samman pizzadegen enligt anvisningar på förpackningen.
Kavla ut degen till 4 mindre eller 1 stor botten. Bred på chilisås.
Skär osten i skivor och fördela på pizzabottnarna.
3. Grädda bottnarna i övre delen av ugnen, på en plåt med bakplåtspapper ca 6-8 min.
4. Grilla eller stek under tiden grönsakerna. Fördela dem på de färdiggräddade bottnarna och garnera med rucola och basilikablad.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Pizza