Pizza med fikon och getost

Recept på pizza med fikon och getost. Pizzorna har god sötma från fikon och honung – passar fint med getost. Toppas med en blandning av mozzarella och parmesan.

50 min

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda honung och timjan till timjanhonung.
  2. Skala och skiva rödlöken. Blanda den med vinäger och balsamvinäger i en kastrull. Koka upp och sjud ca 1 minut, tills vinägern kokat in. Låt svalna.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i sex bitar. Kavla ut till rundlar, knappt 20 cm i diameter. Lägg dem två och två på plåtar klädda med bakplåtspapper.
  4. Riv mozzarellan i strimlor och riv parmesanosten. Blanda mozzarella och parmesan. Fördela blandningen på bottnarna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.
  5. Skiva fikon och getost och lägg omlott på pizzorna. Strö över valnötter och timjan. Grädda i övre delen av ugnen 10-15 min. Ringla över lite timjanhonung.

Recept från