30 min+1 timme jäsning+18 min i ugn
Recept: Pizza med färsk salsiccia
Pizzadeg:
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt olja, mjöl och socker och arbeta till en smidig deg, ca 5 min i hushållsassistent. Tillsätt salt och knåda ytterligare ca 2 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Tomatsås:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt de krossade tomaterna. Låt såsen koka ihop utan lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar. Mixa tomatsåsen med mixerstav utan att den blir helt slät. Låt kallna.
- Dela degen i fyra bitar. Forma dem till runda bullar. Låt dem jäsa ytterligare ca 20 min. Sätt ugnen på 250°.
Topping:
- Ta bort skinnet från korven och skär den i grova bitar. Låt osten rinna av och skär i tunna skivor. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och strimla löken. Repa bladen från basilikan.
- Forma degbitarna till runda pizzor. Bred på tomatsåsen. Lägg på korv, ost, champinjoner och lök. Lägg pizzorna på het plåt och grädda mitt i ugnen ca 18 min. Strö över basilikabad, ringla på olja och strö över peppar på de färdiga pizzorna.