Pizza Marinara

Pizza Marinara är en lyxig pizza där hummerköttet ­marinerats i salsa verde.
Mathin Lundgren
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg - se recept
  • 1 sats tomatsås - se recept
  • 3 humrar - tinade och skalade
  • 0,5 sats salsa verde - se recept
  • 6 kvistar oregano
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och lägg in pizzastenen längst ner i ugnen, ­eller sätt in en plåt på nedersta ­falsen.

  2. Skär hummerköttet i bitar och marinera det i salsa verde. Tryck ut degen till tre pizzor, 25 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Flytta över dem till bakplåtspapper.

  3. Bred ut 2 msk tomatsås på varje botten. Strö över oregano. Skala och skiva vitlökarna så tunt det går och ­fördela på pizzorna.

  4. Grädda pizzorna en och en, ca 8 min, på pizzasten eller plåt. De är färdiga när man ser att kanten börjar få färg. Fördela hummerköttet på pizzorna, ringla över olivolja och strö över lite flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!