40 minuter + 1 timme jäsning + 10 minuter i ugn
Pizza Margherita med tre ostar – gör så här:
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och knåda degen smidig ca 5 min i bakmaskin. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
- Sås: Skala och finhacka vitlöken. Repa basilikan, lägg bladen åt sidan till garnering och finstrimla stjälkarna. Lägg vitlök, basilikastjälkar och olja i en stekpanna. Fräs sakta på medelvärme ca 3 min. Tillsätt tomater, socker, vinäger, salt och peppar. Låt småkoka 5 min. Mixa grovt med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Låt svalna.
- Sätt ugnen på 250°, gärna varmluft. Dela degen i fyra bitar. Forma till pizzor för hand på mjölad arbetsbänk eller kavla ut med kavel. För över på bakplåtspapper.
- Riv fior di latte-mozzarellan grovt på rivjärn. Bred tomatsåsen över pizzabottnen. Strö över den rivna mozzarellan och parmesan.
- Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått fin färg. Ta ut och bryt över bitar av burrataosten. Garnera med basilikablad.