55555

Pizza bianca med tryffel är en riktig lyxpizza. Servera pizzorna direkt, tryffelaromen är flyktig.

För 3 pizzor:

Ingredienser

1 sats pizzadeg, se recept
0,5 dl salsa verde, se recept
300 g buffelmozzarella
3 krm citronskal, rivet
1 tsk flingsalt
20 g tryffel, färsk, gotlandstryffel eller sommartryffel

1 timme + 8 min i ugnen

Pizza bianca med tryffel – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250° och lägg in pizzastenen längst ner i ugnen, eller sätt in en plåt på nedersta falsen.
  2. Tryck ut degen till tre pizzor, 25 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Flytta över dem till ­bakplåtspapper.
  3. Bred ut knappt 2 msk salsa verde på varje pizza. Riv mozzarellan med händerna, fördela den på pizzorna. Strö över citronskal.
  4. Grädda pizzorna ca 8 min på pizzasten eller plåt. Ta ut och ringla över olja. Strö över flingsalt. Hyvla eller riv över färsk tryffel. Servera direkt.

 

Salsa verde

10 min. Salsa verde smaksätter både hummer- och tryffelpizzan. Den håller ca 1 vecka i kylen. Till ca 2 dl:

1 kruka persilja
1 kruka basilika
1 kruka oregano
4 sardellfiléer
3/4 dl olivolja
1 tsk pressad citron

Gör så här: Mixa örter och sardeller. Blanda med olja och smaka av med citronsaft.