1. Blanda olivolja och pressad vitlök och pensla pitabröden på båda sidor med vitlöksoljan.
2. Lägg de oljade bröden på grillen så att de får lite färg på undersidan. Vänd dem och lägg snabbt på riven ost, basilika, peppar, mozzarella och salt. Grilla tills osten börjar smälta. Servera med en sallad av tomater, oliver, basilika och olivolja.
Pitapizza
En liten pizza som passar som förrätt eller lättare lunch. Grilla pitabröden på medelhet grill eller en bit från glöden.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | pitabröd, stora |
4 msk | olivolja |
1 | vitlöksklyfta, pressade |
fyllning
1 dl | hårdost, riven, gärna parmesan eller västerbottenost |
1 dl | färsk basilika, finhackad |
1 | färsk spansk peppar, finhackad |
250 g | mozzarella, skivad eller tärnad |
1 msk | flingsalt |
tillbehör
4 | tomat |
1 burk | svarta oliver |
1 knippa | färsk basilika |
1 msk | olivolja |