Pistaschpinnar

00000

Recept på pistaschpinnar. Kakorna kan varieras med annan garnering. Mjölkchoklad och mandel passar också bra. Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson

För 40 kakor:

Ingredienser

6 bittermandlar
4,5 dl vetemjöl (270 g)
200 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl pistaschnötter hackade
2 krm salt

Pensling:

1 ägg

Garnering:

pärlsocker
pistaschnötter hackade
ev vit choklad

20 minuter + 30 minuter i kyl + 10 minuter i ugn

Pistaschpinnar — gör så här:

  1. Finriv bittermandeln. Mixa snabbt ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Låt degen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ta upp degen på arbetsbänken, dela den i fyra bitar. Rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Skär längderna i ca 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Lättvispa ägget och pensla kakorna. Strö över pärlsocker och pistaschnötter.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna kallna på galler. Smält eventuellt choklad och ringla över kakorna.

    Servera på ett vackert kakfat

    kakfat
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt