Pistaschkyckling med rostad rödkål  

Pistaschkyckling med rostad rödkål är en praktisk ugnsrätt. Stek kyckling och kål på samma plåt och servera med en färdig röra eller sås.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor - stora
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 1 msk olivolja
  • 35 g pistaschnötter - utan skal, rostade

Kål

  • 700 g rödkål
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • persilja - hackad

Tillbehör

  • mathavre
  • röra - eller sås, t ex smaksatt crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Vispa ihop senap, citronsaft och olja. Hacka nötterna. Pensla kycklingen med såsen och strö över nötterna, spara lite till garnering.

  3. Kål: Skär kålen i 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på plåten med kycklingen. Pensla kålen med balsamvinäger och strö över salt.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills kycklingen är genomstekt.

  5. Strö de sparade nötterna och hackad persilja över kycklingen. Servera med mathavre och röra eller sås.

Recept av Ylva Porsklev

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!