00000

Pistaschkyckling med rostad rödkål är en praktisk ugnsrätt. Stek kyckling och kål på samma plåt och servera med en färdig röra eller sås.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingklubbor, stora
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 msk dijonsenap
0,5 dl citron, pressad
1 msk olivolja
35 g pistaschnötter, utan skal, rostade

Kål:

700 g rödkål
1 msk balsamvinäger
0,5 tsk salt

Garnering:

hackad persilja

Tillbehör:

mathavre
röra, eller sås, t ex smaksatt crème fraiche

15 minuter + 25 minuter i ugn

Pistaschkyckling med rostad rödkål – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop senap, citronsaft och olja. Hacka nötterna. Pensla kycklingen med såsen och strö över nötterna, spara lite till garnering.
  3. Kål: Skär kålen i 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på plåten med kycklingen. Pensla kålen med balsamvinäger och strö över salt.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills kycklingen är genomstekt.
  5. Strö de sparade nötterna och hackad persilja över kycklingen. Servera med mathavre och röra eller sås.

Recept av Ylva Porsklev