55555

Pistaschglass med amaretto är en len glass som får extra mandelsmak av amaretto.

För 4-6 personer:

Ingredienser

100 g pistaschnötter, naturella, utan skal
1,5 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
1,5 dl honung
6 äggulor
2-3 droppar hushållsfärg, grön
3 msk amaretto

30 minuter + tid att kallna + tid i glassmaskin

Pistaschglass med amaretto – gör så här:

  1. Lägg pistaschnötterna i kokande vatten ca 2 min. Häll bort kokvattnet och tryck av skalen.
  2. Mixa pistaschnötterna tillsammans med 1/2 dl socker till en smulig massa i matberedare.
  3. Blanda pistaschsockret med grädde, mjölk och honung i en kastrull. Värm under omrörning till strax under kokpunkten. Ställ åt sidan.
  4. Vispa äggulor och 1 dl socker till en fluffig smet. Häll i den varma gräddblandningen. Häll tillbaka i kastrullen.
  5. Sjud smeten till 85° under omrörning. Den får inte koka, då blir det äggstanning.
  6. Häll smeten i en bunke, blanda i hushållsfärg och låt smeten kallna. Täck över med plastfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.
  7. Blanda i amaretto innan glassen ska frysas. Frys i glassmaskin och ställ sedan in den i frysen.
Fler recept med: Italienskt