00000

Petits-chouxerna kan stå färdiga i frysen, men blir godast om de får halvtina i rumstemperatur innan de serveras.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 pkt petits-chouxmix med ägg
500 g pistaschglass

Chokladkolasås

2 dl vispgrädde
2 dl farinsocker
1 msk kakao

Till servering

kakaopulver

1. Tillaga petits-chouxerna enligt anvisning på förpackningen. Klicka eller spritsa ut smeten till 10 klickar på en plåt med bakplåtspapper.
2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler. Klipp eller skär av små lock på toppen. Fyll petits-chouxerna med glass. Sätt på locken och förvara dem i frysen.
3. Chokladsås: Koka ihop grädde och socker i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Sikta ner kakao. Rör om ordentligt så att kakaopulvret löser sig.
4. Ta fram petits-chouxerna och låt dem halvtina i rumstemperatur ca 15 min. Ringla lite sås runt om och pudra över kakao.