Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad

Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad passar perfekt att servera på glöggfesten! Gärna tillsammans med lite värmande äppeldryck med calvados.
Allt om Mat
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25 dadlar - färska
  • 125 g pistaschnötter - osaltade, skalade
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 0,5 krm hushållsfärg - grön
  • 25 g choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Mixa nötter och socker fint i matberedaren. Tillsätt äggvita och hushållsfärg och mixa snabbt ihop till en klibbig massa. Ställ nötmassan i kylen tills den stelnat.

  2. Snitta dadlarna och ta bort kärnorna. Fyll dadlarna med  1/2 msk nötmassa i varje. Ställ dem på ett bakplåtspapper.

  3. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Ringla lite choklad över dadlarna. Förvara dadlarna övertäckta i kylen.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!