44444

Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad passar perfekt att servera på glöggfesten! Gärna tillsammans med lite värmande äppeldryck med calvados.

För 25 dadlar

Ingredienser

25 dadlar, färska
125 g pistaschnötter, osaltade, skalade
0,5 dl strösocker
1 äggvita
0,5 krm hushållsfärg, grön
25 g choklad, mörk (70 %)

Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad – gör så här:

  1. Mixa nötter och socker fint i matberedaren. Tillsätt äggvita och hushållsfärg och mixa snabbt ihop till en klibbig massa. Ställ nötmassan i kylen tills den stelnat.
  2. Snitta dadlarna och ta bort kärnorna. Fyll dadlarna med  1/2 msk nötmassa i varje. Ställ dem på ett bakplåtspapper.
  3. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Ringla lite choklad över dadlarna. Förvara dadlarna övertäckta i kylen.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Jul