Pistaschfocaccia med svamp och parmesan

Semitorkade tomater (dvs halvtorkade) är lite saftigare än vanliga soltorkade tomater.

30 min + 50 min jäsning + 15 min i ugnen

Pistaschfocaccia med svamp och parmesan

1. Hacka nötterna.
2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, hälften av nötterna, 2 msk olja och 1  1/2 tsk salt. Arbeta till en jämn lös deg, gärna i maskin, ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
3. Häll ut degen på en väl mjölad bänk. Skär ut åtta rektangulära bitar med en degskrapa eller kniv. Vrid dem lätt och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 20 min.
4. Sätt ugnen på 225°.
5. Ringla 2 msk olja över bröden. Tryck små gropar med fingertopparna i dem.
6. Plocka och grovhacka rosmarinen. Strö den, resten av nötterna och 1/2 tsk flingsalt över bröden. Låt stå 5 min.
7. Grädda bröden mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min.
8. Fyllning: Stek svampen gyllenbrun i 1 msk smör. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
9. Halvera bröden. Fyll dem med svamp, rucola, hyvlad parmesan och tomater.

Recept från /LagaLätt