Pistasch- och mandelkakor

Pistasch- och mandelkakor är glutenfria och mycket enkla att baka. Ibland är nötterna mera bruna än gröna i färgen då kan man förstärka pistaschfärgen med en gnutta grön hushållsfärg.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 60 g pistaschmandlar - skalade
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula - stor
  • 3 droppar hushållsfärg - grön, ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mal pistaschmandlarna i mandelkvarn, i kryddkvarn eller i en liten matberedare. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet.

  2. Blanda pistaschmandlar med mandelmassa och socker. Tillsätt äggulan och eventuellt hushållsfärg. Arbeta ihop till en deg. Rulla kulor, 2–3 cm i diameter. Rulla dem i florsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på plåten. Förvara kakorna i en lufttät burk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!