00000

Pink velvet är en festlig vegetarisk raw foodkaka med smak av dadlar och nötter. Serveras med kokosgrädde.

För 12 bitar:

Ingredienser

2 rödbetor, (150 g)
5 dl nötter, blandade , t ex valnötter, sötmandel och cashewhnötter
1,5 dl kokos, riven
1 dl kakao
0,5 dl kokosolja
2 msk honung
250 g dadlar, utan kärnor

Topping:

0,5 granatäpple
2 dl kokosgrädde
1 krm rödbetssaft
100 g hallon
0,5 dl kokos, flagad

30 minuter + 1 timme i frys

Pink velvet – gör så här:

  1. Skala och finriv rödbetorna. Mixa nötter, kokos och kakao grovt. Tillsätt kokosolja och honung.
  2. Pressa ut lite av saften ur de rivna rödbetorna och spara till kokosgrädden. Mixa rödbetor och dadlar med nötsmeten.
  3. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, med en bit plastfolie i botten. Sätt formen i frysen tills bottnen stelnat, beräkna 1–2 timmar.
  4. Topping: Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Vispa upp kokosgrädden med elvisp. Droppa i rödbetssaft. Bred grädden över kakan och strö över granatäppelkärnor, hallon och flagad kokos.
  5. Skär kakan i bitar med en vass kniv.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Veganskt