00000

Pastasalladen blir lyxig med pinjenötter, basilika och stekta champinjoner.

För 3 person(er)

Ingredienser

250 g pasta, fjärilar el snäckor
1 broccolistånd
200 g champinjoner
0,5 kruka basilika

Pinjenötsdressing

0,5 dl pinjenötter
0,5 gul lök
0,75 dl balsamvinäger
1 tsk salt
0,5 tsk mald svartpeppar
1 tsk sambal oelek
1 dl olivolja, gärna med citronsmak
0,5 dl solrosolja

1. Koka pastan och sila upp den. Rosta pinjenötterna i torr panna och skala och hacka löken till dressingen.
2. Blanda balsamvinäger, salt, peppar och sambal till dressingen. Vispa ner oljan droppvis och tillsätt pinjenötterna och löken.
3. Dela broccolin i små buketter, skiva stammarna och koka den nätt mjuk 3-5 min och sila sedan upp. Skiva champinjonerna, snabbstek dem i het stekpanna med bara en aning olja.
4. Blanda pastan med dressingen och inför serveringen med broccoli och champinjoner och basilika.