00000

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. Kantareller och sardeller på dessa pinchos är en lyckad kombination!

För 8 personer:

Ingredienser

16 baguetteskivor
8 rödbetor, små
16 kantareller, små
1 msk olivolja
2 krm salt
8 sardeller

Kaprisfärskost:

100 g färskost, naturell
1,5 msk kapris

20 minuter + 40 minuter koktid

Pinchos med kantarell och sardell – gör så här:

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 40 min. Skölj dem i kallt vatten och gnugga av skalet. Halvera betorna.
  2. Ansa kantarellerna. Stek dem i olja 3–4 min, tills de fått fin färg. Krydda med salt.
  3. Mixa färskosten med kapris. Bred den på baguetteskivorna.
  4. Halvera sardellerna på längden. Lägg rödbetor, kantareller och sardeller på baguetteskivorna.
Sangria med rosé och brandy  passar utmärkt till matiga pinchos 
Sangria med rosé och brandy

Foto: Charlie Drevstam

 

Fler recept med: Fest, Snittar, Spanskt