Pinchos med rödbeta, kaprisfärskost, kantarell och sardell

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. Kantareller och sardeller på dessa pinchos är en lyckad kombination!
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 16 baguetteskivor
  • 8 rödbetor - små
  • 16 kantareller - små
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 8 sardeller

Kaprisfärskost

  • 100 g färskost - naturell
  • 1,5 msk kapris

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, ca 40 min. Skölj dem i kallt vatten och gnugga av skalet. Halvera betorna.

  2. Ansa kantarellerna. Stek dem i olja 3–4 min, tills de fått fin färg. Krydda med salt.

  3. Mixa färskosten med kapris. Bred den på baguetteskivorna.

  4. Halvera sardellerna på längden. Lägg rödbetor, kantareller och sardeller på baguetteskivorna.

Foto: Charlie Drevstam

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!