00000

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. I dessa pinchos ger citronskalet i getoströran en finstämd och svagt syrlig smak. Getost kan bytas ut mot fetaost med samma goda resultat.

För 8 personer:

Ingredienser

16 baguetteskivor
1 röd paprika rostad
16 svarta oliver med kärnor

Getoströra:

100 g chèvreost
0,25 citron
1 vitlöksklyfta
1 msk crème fraiche
1 msk bladpersilja finhackad

15 minuter

Pinchos med getoströra – gör så här:

  1. Röra: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöken. Mosa getosten med crème fraichen, blanda i citron, vitlök och persilja.
  2. Skär paprikan i 16 bitar. Bred getoströran på baguetten. Lägg på en paprikabit och ­toppa med oliverna.

Sangria med rosé och brandy  passar utmärkt till matiga pinchos 
Sangria med rosé och brandy

Foto: Charlie Drevstam

Fler recept med: Fest, Snittar, Spanskt, Vegetariskt