Pinchos med getoströra, rostad paprika och oliv

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. I dessa pinchos ger citronskalet i getoströran en finstämd och svagt syrlig smak. Getost kan bytas ut mot fetaost med samma goda resultat.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 16 baguetteskivor
  • 1 röd paprika - rostad
  • 16 svarta oliver - med kärnor

Getoströra

  • 100 g chèvreost
  • 0,25 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 msk bladpersilja - finhackad

Gör så här

  1. Röra: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöken. Mosa getosten med crème fraichen, blanda i citron, vitlök och persilja.

  2. Skär paprikan i 16 bitar. Bred getoströran på baguetten. Lägg på en paprikabit och ­toppa med oliverna.

Foto: Charlie Drevstam

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!