Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. I dessa pinchos ger citronskalet i getoströran en finstämd och svagt syrlig smak. Getost kan bytas ut mot fetaost med samma goda resultat.
För 8 personer:
Ingredienser
16
baguetteskivor
1
röd paprika, rostad
16
svarta oliver, med kärnor
Getoströra:
100 g
chèvreost
0,25
citron
1
vitlöksklyfta
1 msk
crème fraiche
1 msk
bladpersilja, finhackad
15 minuter
Pinchos med getoströra – gör så här:
Röra: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöken. Mosa getosten med crème fraichen, blanda i citron, vitlök och persilja.
Skär paprikan i 16 bitar. Bred getoströran på baguetten. Lägg på en paprikabit och toppa med oliverna.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.