00000

Pinchos, den baskiska varianten av tapas, är vanlig i spanska barer. Det dillinkokta äpplet ger en uppfriskande smak och passar därför så bra till den rökta laxen.

För 8 personer:

Ingredienser

16 baguetteskivor
100 g lax, kallrökt, i bit
100 g keso
1 msk pepparrot

Inkokt äpple:

1 äpple, stort
1,5 dl vatten
2 msk citron, pressad
2 msk strösocker
2 krm dillfrön
1 dillstjälk

20 minuter + tid att kallna

Pinchos  med kallrökt lax – gör så här:

  1. Inkokt äpple: Koka upp vatten, citronsaft, socker, dillfrön och dillstjälk. Gröp ut små kulor av äpplet med ett kuljärn eller skär det i cm-stora bitar. Lägg äpplet i lagen och sjud ca 1 minut. Låt äppelkulorna kallna i lagen.
  2. Skär laxen i 16 kuber. Fördela keson på baguetteskivorna och lägg på laxen. Toppa med äpple och riven pepparrot.

Sangria med rosé och brandy  passar utmärkt till matiga pinchos 
Sangria med rosé och brandy

Foto: Charlie Drevstam

Fler recept med: Fest, Fisk, Lax, Snittar, Spanskt