30 minuter + tid i glassmaskin + 6 timmar i frys
Piña colada-sorbet – gör så här:
- Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i mindre bitar och mixa 3/4 ananas slätt med mixerstav till 3 dl fruktmos. Spara resten att fylla ananashalvorna med.
- Vispa kokosmjölk och majsstärkelse i en kastrull tills det börjar koka. Ta kastrullen från plattan och vispa ner oljan. Vispa ner kokosgrädde och honung. Blanda ner ananas och likör.
- Ställ smeten i frysen ca 30 min. Frys den sedan i glassmaskin. Ställ i frysen ca 6 timmar.
- Nötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Ta upp dem. Smält sockret i stekpannan tills det fått fin färg. Tillsätt smöret och vänd ner nötterna. Strö över salt. Häll ut nötterna på bakplåtspapper. Låt svalna och hacka nötterna.
- Servera glassen i ananashalvorna med ananas och nötter.
Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström