Pimientos med ostdipp

Recept på pimientos med ostdipp. Pimientos de padron är en mild grön chili som är god stekt med lite flingsalt på. 

För 8 personer

Ingredienser

500 g pimientos de padron
3 msk rapsolja
2 tsk flingsalt

Dipp:

100 g cheddarost
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 krm salt
1 krm cayennepeppar
2 msk bladpersilja strimlad

20 minuter

Pimientos med ostdipp – gör så här:

  1. Dipp: Finriv osten. Koka upp grädde och mjölk. Ta kastrullen åt sidan och rör ner osten. Krydda med salt och cayennepeppar. Blanda i persiljan. 
  2. Stek chilin i het olja tills den fått färg och börjar bli skrynklig. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Krydda chilifrukterna med flingsalt och servera dem nystekta med den ljumna dippen. 

Recept: Petra Pettersson och Cecilia Lundin

Fler recept med: Smårätter, Vegetariskt