Pimientos de padrón med citron och parmesan

Pimientos de padrón med citron och parmesan är en populär spansk tapasrätt som går snabbt och enkelt att göra. Perfekt till buffébordet, med andra ord!
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 20 pimiento de padrón
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk paprikapulver - rökt
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 50 g parmesan - finriven

Gör så här

  1. Stek paprikorna i oljan i en het stekpanna så att de får rejält med färg. Skaka stekpannan lätt då och då.

  2. Krydda paprikan med paprikapulver och flingsalt. Häll över citronsaften.

  3. Toppa med parmesan vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!