Pilgrimsmusslor på tre vis med färskpotatis i dillbuljong

Var noga med att känna efter så att inte grönsaker och potatis blir överkokta. Pilgrimsmusslorna serveras omedelbart till den rykande heta färskpotatisen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 24 pilgrimsmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rosépeppar - krossad
  • 2 msk bladpersilja - hackad

Färskpotatis i dillbuljong

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 8 knipplökar - (färsk lök)
  • 8 morötter - späda
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta - (valfritt)
  • 1 knippe dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • dillvippor

Gör så här

  1. Potatis: Tvätta potatisen väl och dela den. Skölj, ansa och dela löken. Skala morötterna. Koka upp vatten och grönsaksbuljongtärningarna med vitlöksklyftan. Lägg i potatisen och koka den nästan mjuk ca 8 min.

  2. Lägg ner lök och morötter i buljongen och koka 3–5 min.

  3. Ta upp grönsakerna och lägg dem i en skål. Plocka dillen och mixa den i 6 dl av buljongen eller hacka den fint och rör ner i buljongen. Smaksätt med salt och peppar. (Extra gott blir det om man tillsätter en klick smör, fast inte lika smalt). Lägg ner primörerna i den varma buljongen.

  4. Pensla pilgrimsmusslorna med olja. Krydda med salt och peppar. Halstra 16 av pilgrimsmusslorna i het panna 1–2 min på varje sida. Vänd 8 av dessa i rosépeppar samt 8 i persilja, och grilla de resterande 8 i het grillpanna 1–2 min på vardera sida. Servera omedelbart med grönsakerna i dillbuljongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!