Pilgrimsmusslor på gurka med baconströssel
Ingredienser
- 6 - 12 pilgrimsmusslor - stora eller små (kammusslor) MSC-märkta
- 0,5 gurka
- 2 msk citron - pressad
- 1 krm salt - + 2 krm
- 2 skivor bacon
- 1 msk hasselnötter - rostade, hackade
- 1 msk persilja - hackad
- 1 msk smör
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 2 msk majonnäs - gärna Hellmans
Gör så här
-
Skär gurkan i 12 skivor, ca 1/2 cm tjocka. Blanda citronsaft och 1 krm salt. Vänd gurkskivorna i citronsaften. Låt marinera ca 10 min.
-
Finstrimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg baconet på ett fat och blanda med nötter och persilja.
-
Halvera pilgrimsmusslorna om de är stora. Stek dem i smör i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med 2 krm salt och peppar.
-
Klicka majonnäs på gurkskivorna. Lägg på pilgrimsmusslorna. Toppa med baconströssel och servera.