Pilgrimsmusslor på gurka med baconströssel

Pilgrimsmusslor på gurka med baconströssel passar bra till ett glas bubbel. Storleken på pilgrimsmusslorna varierar, har du stora halveras de, är de små får de förbli hela.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 6 - 12 pilgrimsmusslor - stora eller små (kammusslor) MSC-märkta
  • 0,5 gurka
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 krm salt - + 2 krm
  • 2 skivor bacon
  • 1 msk hasselnötter - rostade, hackade
  • 1 msk persilja - hackad
  • 1 msk smör
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk majonnäs - gärna Hellmans

Gör så här

  1. Skär gurkan i 12 skivor, ca 1/2 cm tjocka. Blanda citronsaft och 1 krm salt. Vänd gurkskivorna i citronsaften. Låt marinera ca 10 min.

  2. Finstrimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg baconet på ett fat och blanda med nötter och persilja.

  3. Halvera pilgrimsmusslorna om de är stora. Stek dem i smör i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med 2 krm salt och peppar.

  4. Klicka majonnäs på gurkskivorna. Lägg på pilgrimsmusslorna. Toppa med baconströssel och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!