55555

Pilgrimsmusslor på gurka med baconströssel passar bra till ett glas bubbel. Storleken på pilgrimsmusslorna varierar, har du stora halveras de, är de små får de förbli hela.

För 4 personer:

Ingredienser

6-12 pilgrimsmusslor, stora eller små (kammusslor) MSC-märkta
0,5 gurka
2 msk citron, pressad
1 + 2 krm salt
2 skivor bacon
1 msk hasselnötter, rostade, hackade
1 msk persilja, hackad
1 msk smör
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk majonnäs, gärna Hellmans

20 minuter

Pilgrimsmusslor på gurka med baconströssel – gör så här:

  1. Skär gurkan i 12 skivor, ca 1/2 cm tjocka. Blanda citronsaft och 1 krm salt. Vänd gurkskivorna i citronsaften. Låt marinera ca 10 min.
  2. Finstrimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg baconet på ett fat och blanda med nötter och persilja.
  3. Halvera pilgrimsmusslorna om de är stora. Stek dem i smör i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med 2 krm salt och peppar.
  4. Klicka majonnäs på gurkskivorna. Lägg på pilgrimsmusslorna. Toppa med baconströssel och servera.
Fler recept med: Fisk, Fredagsmat, Skaldjur