1. Ansa och skölj pilgrimsmusslorna.
2. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten kastrull.
3. Värm en grillpanna så att den blir het. Häll i smör/olja och grilla pilgrimsmusslorna ca 2 min på varje sida. Salta och lättstek svampen vid sidan av musslorna.
4. Rör ihop och värm dressingen.
5. Servera pilgrimsmusslorna på ett vackert fat med enokisvamp och lite dressing.
Pilgrimsmusslor med yuzudressing
I Japan serverar man aldrig jämt antal saker på faten, så beräkna en eller tre musslor per person.
För 4 person(er)
Ingredienser
12 | pilgrimsmusslor |
1 knippa | enokisvampar |
Yuzudressing:
1 msk | yuzu pon, (eller 1 tsk av vardera pressad apelsin, lime och soja) |
1 msk | sesamolja |
2 msk | smör |
1 msk | smör, eller rapsolja, till stekning |