Pilgrimsmusslor med yuzudressing

Pilgrimsmusslor med yuzudressing passar som förrätt eller smårätt. Musslorna får en frisk smak av yuzudressingen. Köp helst frysta musslor och tina dem själv hemma så kan man vara säker på att de är okej. Skaldjur är ett känsligt livsmedel och musslorna bör lagas direkt när de är färska eller upptinade.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 12 pilgrimsmusslor - (kammusslor), MSC-märkta, stora
  • 2 msk smör
  • 1 morot
  • 1 fänkålsstånd - litet
  • 1 dl ärtskott
  • 2 krm togarashi - koreansk chilikrydda

Dressing

  • 1 salladslök
  • 2 msk yuzujuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk soja - japansk
  • 1 tsk ingefära - finriven

Gör så här

  1. Låt pilgrimsmusslorna rinna av och torka dem lätt med hushållspapper.

  2. Dressing: Ansa och finstrimla sallads-löken. Blanda den med yuzu, olja, soja och ingefära. Blanda knappt hälften av dressingen med pilgrimsmusslorna.

  3. Skala och finstrimla moroten. Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skär bort stjälkarna på ärtskotten om de är långa. Blanda morot, fänkål och ärtskott. Lägg salladen på tallrikar.

  4. Trä upp musslorna på 4 spett. Stek spetten i smör ca 2 min på varje sida tills musslorna får en gyllene färg.

  5. Lägg spetten på salladen. Häll den resterande dressingen i stekpannan och koka upp. Häll skyn över musslorna. Strö över chilikrydda och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!