Pilgrimsmusslor med tomatkompott

Perfekt harmoni råder i den här underbara förrätten som dessutom är lättlagad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 pilgrimsmusslor

Tomatkompott

  • 3 plommontomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 timjan - kvist
  • 1 vitlök - klyfta, liten
  • 1 msk schalottenlök - finhackad
  • 1 krm salt

Buljong

  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl hönsbuljong - eller kycklingbuljong

Tillbehör

  • 1 fänkål - liten
  • 12 oliver - svarta
  • 0,5 citron - saften av
  • 4 baguette - tunna skivor
  • 4 baguette - tunna skivor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk basilika - finstrimlad

Gör så här

  1. Tomatkompott: Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Lägg kvartar av tomatkött i en skål och låt dem marinera i olivolja, timjan, pressad vitlök och finhackad schalottenlök 20 min.

  2. Sätt ugnen på 150° och lägg 2 av tomaterna på plåt med bakplåtspapper och baka dem mitt i ugnen ca 30 min.

  3. Hacka de bakade och de färska tomaterna och låt dem koka i en gryta tillsammans med marinaden. Koka ihop tills vätskan kokat bort.

  4. Buljong: Koka ihop vitvin till hälften i en kastrull. Tillsätt fisk- och hönsbuljong och koka ner tills 2 dl återstår. Ställ åt sidan.

  5. Tillbehör: Tärna fänkålen och koka bitarna 5-7 min i lättsaltat vatten med pressad citron i. Kärna ur och hacka oliverna grovt. Smörstek brödskivorna.

  6. Servering: Halvera pilgrimsmusslorna. Koka upp buljongen och lägg i musslorna och låt dem sjuda ca 1/2 min. Blanda ner fänkål och oliver och smör. Servera i varma tallrikar. Droppa över lite olivolja och strö över finstrimlad basilika. Toppa med den spröda toasten med en sked tomatkompott på.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!