Pilgrimsmusslor med sötpotatiscrème  

Pilgrimsmusslor med sötpotatiscrème är en riktig festmåltid. Rätten kan även serveras i halva portioner som förrätt och räcker då till fyra.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g pilgrimsmusslor - (kammusslor), MSC-märkta
  • 2 skivor pancetta
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 msk koriander - eller persilja, skuren

Sötpotatiscrème

  • 1 sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen och skär i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Mixa med olja, limesaft och salt till en purè.

  2. Knaperstek pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Kärna ur och finhacka chilin.

  3. Krydda musslorna med salt och peppar. Stek dem i olja i en het stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp musslorna, tillsätt limesaft, chili och koriander i pannan.

  4. Servera musslorna med crèmen. Häll över skyn, smula över pancettan. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!