Pilgrimsmusslor med chilimarinerad tomat och koriandermajonnäs

Pilgrimsmusslor med chilimarinerad tomat och koriandermajonnäs är en festlig förrätt. Servera gärna bröd att suga upp den goda marinaden med. Syran från tomaterna går fint ihop med den milda pilgrimsmusslan.
Mattias Larsson
Klicka här eller på bilden för recept.
Klicka här eller på bilden för recept. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 250 g pilgrimsmusslor - (kammusslor), MSC-märkta
  • 5 tomater - gärna i olika färger
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk citron - pressad, + 1 msk
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt - + 2 krm

Koriandermajonnäs

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk lime - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 1 msk koriander - hackad
  • 0,5 msk gräslök - hackad
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär tomaterna i mindre bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda tomater och chili med 2 msk citronsaft, olja och 1 krm salt. Låt stå 10–15 min.

  2. Koriandermajonnäs: Skala och hacka vitlöken. Vispa samman limesaft, senap och äggulor. Tillsätt vitlök och örter. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Krydda med salt.

  3. Musslor: Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor. Häll över 1 msk citronsaft och 2 krm salt. Låt stå ca 5 min före servering.

  4. Fördela pilgrimsmusslorna på tallrikar. Lägg på tomaterna och häll över chilimarinaden. Klicka på koriandermajonnäs och strö över lite koriander. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!