Pilgrimsmusslor med blomkålspuré och rökt fläsk

44444

Pilgrimsmusslorna spelar huvudrollen medan frasigt rökt fläsk backar upp.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 pilgrimsmusslor
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Puré

1 blomkålshuvud, litet (ca 200 g)
1/2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt

Fläsk

50 g rökt fläsk
1 liten morot
1 bit rotselleri, (ca 25 g)
1 bit purjolök, liten, (5 centimeter)

Kalvsky

1/2 dl vatten
2 tsk kalvfond, konc
1/2 msk smör

Garnering

gräslök, hackad

25 min

Pilgrimsmusslor med blomkålspuré och rökt fläsk – gör så här:

  1. Puré: Ansa och bryt blomkålen i små buketter. Koka den mjuk i mjölk och grädde i kastrull med lock. Mixa blomkål och vätska slät med mixerstav. Krydda med salt.
  2. Fläsk: Skär fläsket i riktigt små tärningar. Skala och skär morot och selleri i ytterst små tärningar. Ansa och finhacka purjolöken. Stek fläsk, rotfrukter och purjolök tillsammans i en stekpanna ca 3 min.
  3. Sky: Koka upp vatten och fond i en kastrull. Vispa i smöret.
  4. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp musslor och puré. Fördela fläskfräset. Ringla över sky. Garnera med gräslök.
Fler recept med: Övrigt