Pilgrimsmusslor med blomkålspuré och rökt fläsk
Ingredienser
- 8 pilgrimsmusslor
- 1 msk smör
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Puré
- 1 blomkålshuvud - litet (ca 200 g)
- 0,5 dl mjölk
- 0,5 dl vispgrädde
- 0,5 tsk salt
Fläsk
- 50 g rökt fläsk
- 1 liten morot
- 1 bit rotselleri - (ca 25 g)
- 1 bit purjolök - liten, (5 centimeter)
Kalvsky
- 0,5 dl vatten
- 2 tsk kalvfond - konc
- 0,5 msk smör
Garnering
- gräslök - hackad
Gör så här
-
Puré: Ansa och bryt blomkålen i små buketter. Koka den mjuk i mjölk och grädde i kastrull med lock. Mixa blomkål och vätska slät med mixerstav. Krydda med salt.
-
Fläsk: Skär fläsket i riktigt små tärningar. Skala och skär morot och selleri i ytterst små tärningar. Ansa och finhacka purjolöken. Stek fläsk, rotfrukter och purjolök tillsammans i en stekpanna ca 3 min.
-
Sky: Koka upp vatten och fond i en kastrull. Vispa i smöret.
-
Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp musslor och puré. Fördela fläskfräset. Ringla över sky. Garnera med gräslök.