Pilgrimsmusslor med blomkålspuré och rökt fläsk

Pilgrimsmusslorna spelar huvudrollen medan frasigt rökt fläsk backar upp.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Puré

  • 1 blomkålshuvud - litet (ca 200 g)
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt

Fläsk

  • 50 g rökt fläsk
  • 1 liten morot
  • 1 bit rotselleri - (ca 25 g)
  • 1 bit purjolök - liten, (5 centimeter)

Kalvsky

  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk kalvfond - konc
  • 0,5 msk smör

Garnering

  • gräslök - hackad

Gör så här

  1. Puré: Ansa och bryt blomkålen i små buketter. Koka den mjuk i mjölk och grädde i kastrull med lock. Mixa blomkål och vätska slät med mixerstav. Krydda med salt.

  2. Fläsk: Skär fläsket i riktigt små tärningar. Skala och skär morot och selleri i ytterst små tärningar. Ansa och finhacka purjolöken. Stek fläsk, rotfrukter och purjolök tillsammans i en stekpanna ca 3 min.

  3. Sky: Koka upp vatten och fond i en kastrull. Vispa i smöret.

  4. Stek pilgrimsmusslorna i smör ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp musslor och puré. Fördela fläskfräset. Ringla över sky. Garnera med gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!