Pilgrimsmussla med blomkålscrème, laxrom, citronett och dillfröskorpor

Recept på pilgrimsmussla med blomkålscrème. Allt blomkålskräm går inte åt men det är svårt att göra en mindre sats. Crèmen som blir över är god till fisk och kyckling.

30 min+8 min i ugn

Pilgrimsmussla med blomkålscrème, laxrom och dillfröskorpor – gör så här:

  1. Blomkålscrème: Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i grädde och mjölk i en kastrull under lock ca 7 min. Mixa purén slät och krydda med salt. Låt kallna.
  2. Dillfröskorpor: Sätt ugnen på 200°. Skär ciabattan i tunna skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och strö på dillfrö och salt. ­Rosta mitt i ugnen 8–10 min.
  3. Halvtina och skär pilgrimsmusslorna i 4 skivor vardera. Lägg ut dem på en tallrik. Häll över citronsaft och låt stå ca 10 min. Skala, kärna ur och fintärna gurkan.
  4. Vispa ihop ingredienserna till citronetten.
  5. Ta upp pilgrimsmusslorna och lägg dem på tallrikar. Strö över flingsalt. Klicka ut blomkålscrèmen och strö över gurkan. Fördela laxrommen över. Häll citronetten på musslorna. Garnera med dillkvistar och dillfröskorpor.

Recept från