Brödet kan stekas i förväg, men lägg på pilgrimsmusslorna vid servering.

För 12 kanapéer

Ingredienser

6 stora pilgrimsmusslor
2msk+2 msk smör
2 msk chilipesto eller grön pesto
1 tsk pressad citron
2 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
3 skivor bröd

Garnering

rucola

30 min

Recept: Pilgrimsmussla marinerad i chilipesto

  1. Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Stek musslorna i 2 msk smör ca 30 sekunder på varje sida. Ta upp och ställ dem åt sidan.
  2. Skär musslorna på hälften och blanda dem med pesto och citron. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta ut 12 små rundlar ur bröd­skivorna, ca 3 cm i diameter. Stek dem i 2 msk smör i en stekpanna så att de får fin färg.
  4. Lägg en skiva mussla på varje brödrundel och stick igenom en tandpetare i varje. Garnera med rucola.

 

Ps. Passar utmärkt till ett glas champagne!