3.73.73.73.73.7

Pilgrimsmusseltartar med svart sesam, gurka och avokadokräm kan ­förberedas ca 2 timmar i förväg. Ställ in i kylen. Lägg upp förrätten strax före servering för att inte avokado­krämen ska mörkna.

För 4 personer

Ingredienser

200 g pilgrimsmusslor
0,5 msk avokadoolja, eller olivolja
1 msk citron, pressad
2 krm salt
0,5 tsk citronskal, finrivet 
1 gurka

Dressing:

2 msk avokadoolja
1 msk citron, pressad

Avokadokräm:

1 avokado, mogen
1 msk yoghurt, turkisk
0,5 msk citron, pressad
1,5 krm salt

Garnering:

1 msk sesamfrön, svarta
vetegräs, eller gräslök

30 minuter

Pilgrimsmusseltartar – gör så här:

  1. Skär musslorna i mindre bitar, ca 1/2 x 1/2 cm. Blanda med olja, ­citronsaft, salt och citronskal.
  2. Skär gurkan på längden med en potatisskalare. Lägg i iskallt vatten.
  3. Dressing: Blanda olja och ­citronsaft.
  4. Avokadokräm: Halvera och kärna ur avokadon. Gröp ut fruktköttet. Mixa alla ingredienser till avokadokrämen slätt med mixerstav. Lägg en klick kräm på tallriken med avokadokrämen och dra sedan ett snabbt streck.
  5. Lägg en klick tartar på varje tallrik. Rulla en gurkskiva runt varje tartar. Garnera med resten av gurkskivorna. Strö sesamfrön på tartaren. Finhacka gräslöken och strö över. Ringla dressingen på tallriken.

Servera med följande, för en komplett asiatisk nyårsmeny:

Fler recept med: Asiatiskt, Fisk, Nyårsmeny, Skaldjur