Pilaffris

Ingenting passar så bra till indiska måltider som pilaffris. Så enkelt att laga att det passar lika bra till vardags som till fest.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g basmatiris
  • 1 msk kummin - hel
  • 50 g ärtor - frysta
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 saffran - kan uteslutas (0,5 g)
  • 2 msk koriander - hackad

Gör så här

  1. Skölj riset och låt det ligga i kallt vatten ca 30 min, byt vatten några gånger under tiden.

  2. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Tillsätt ris, kummin, ärter, olja, salt och saffran. Låt koka utan lock ca 8 min (det ska fortfarande ha lite tuggmotstånd). Låt riset rinna av. Lägg upp i en skål och garnera med koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!