Pikantsill

En god balans mellan sötma och syra. Kaprisen känns spännande i inläggningen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill - (420 g)

Lag

  • 1 lök - gul
  • 10 svartpepparkorn - krossade
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Marinad

  • 1 lök - liten, gul
  • 1 dl ketchup - (Heinz)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Skölj sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper.

  2. Skala och skiva löken till lagen. Koka upp ingredienserna till lagen och låt kallna. Häll lagen över sillen och låt stå kallt 3 dygn.

  3. Ta upp sillen och skär den i bitar. Skala och finhacka löken till marinaden. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över sillen. Låt stå kallt ca 1 timme före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!