00000

En god balans mellan sötma och syra. Kaprisen känns spännande i inläggningen.

För 4 - 6 pers

Ingredienser

1 burk inläggningssill (420 g)

Lag:

1 lök gul
10 svartpepparkorn krossade
1 dl ättiksprit (12 %)
1,5 dl vatten
2 dl strösocker

Marinad:

1 lök liten, gul
1 dl ketchup (Heinz)
0,5 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris

Pikantsill – gör så här:

  1. Skölj sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper.
  2. Skala och skiva löken till lagen. Koka upp ingredienserna till lagen och låt kallna. Häll lagen över sillen och låt stå kallt 3 dygn.
  3. Ta upp sillen och skär den i bitar. Skala och finhacka löken till marinaden. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över sillen. Låt stå kallt ca 1 timme före servering.
Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt, Påsk