Pico de gallo

Recept på Pico de gallo. En tomatsalsa är ett måste i ­tacos, och är även gott att blanda ner i guacamolen. Kärnhusen som blir över är perfekta som bas i tomatsås eller soppa.
Petra Lindstrand
Recept på Pico de gallo, tomatsalsa
Recept på Pico de gallo, tomatsalsa Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg kvisttomater
  • 1 silverlök
  • 2 jalapeño - gröna
  • 3 msk lime - pressad
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Dela tomaterna på tvären. Ta bort kärnorna med fingrarna. Fintärna tomatköttet. 

  2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop tomaterna med lök, chili, limesaft och salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!