Picknicksallad

55555

Recept på picknicksallad. Lägga alla tunga och blöta ingredienser i botten så håller det sig fräscht längre.

För 4 personer:

Ingredienser

2 dl puylinser
1 knippa rödbetor
1 äpple, syrligt, grönt 
1 gurka
2 paket bacon, (à 140 g)
80 g babyspenat
150 g gorgonzolaost
1 dl pumpakärnor

Dressing:

0,5 dl olivolja
1 msk vatten
1 msk dijonsenap
0,5 tsk vitlök, finhackad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

surdegsbröd, grillat 

45 minuter

Picknicksallad — gör så här:

  1. Koka puylinserna enligt anvisning på förpackningen. Koka rödbetorna mjuka. Skala, skär i bitar.
  2. Dressing: Vispa hastigt ihop alla ingredienser.
  3. Kärna ur och finhacka äpplet. Tärna gurkan. Finhacka baconet, stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Lägg linserna i botten på en stor burk med lock. Häll över dressingen. Tillsätt rödbetor, spenat, äpple, gurka, smulad gorgonzola, bacon och pumpakärnor. Sätt på locket och förvara svalt tills det är dags att äta. Servera med bröd.