3.23.23.23.23.2

Pickles på en timme! Det behöver inte ta veckor av väntan att få till en god inläggning. Här är tre olika pickles på stubinen.

För 8 personer

Ingredienser

T

ill snabbinläggning ska grönsakerna skäras eller hyvlas tunt. Det är, som i alla inläggningar, viktigt att grönsakerna är fina och spänstiga och inte har skador. Små skavanker ska skäras bort så att eventuella bakterier inte får fäste.

Asiatiska snabbpickles. Pickles med lätt smak av  ingefära och sesam. Passar fint till olika nudelrätter och grytor.

Rödlökspickles. Lättaste snabbinläggningen och kanske den mest användbara. Rödlökspickles passar till det mesta – och är ett måste på grillad hamburgare.

Pickles – hållbarhet

Grönsakerna håller 1–2 veckor i sluten förpackning i kylen.

Pressgurka med zucchini. Hyvla gurka och zucchini tunt, gärna på mandolin så att skivorna blir jämna. Pressgurka passar till husmanskost, men även som tillbehör till grillat.

Fler recept med: Grönsaker, Inläggningar