Picklade rotfrukter

Inlagda rotfrukter håller sig en vecka i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 morötter - gärna i olika färger (ca 600 g)
  • 3 palsternackor - (ca 350 g)
  • 200 g rotselleri

Lag

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn

garnering

  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 4 min. Ta upp dem och låt rinna av på en handduk.

  2. Blanda vatten, socker, ättika, lagerblad och pepparkorn i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Häll lagen över rotfrukterna. Ställ i kylen 2 dagar.

  3. Sila av lagen. Blanda rotfrukterna med olivolja och persilja

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!