00000

Får du inte tag på polkabetor och blå morötter går det självklart lika bra med rödbetor och vanliga morötter.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 polkabetor
2 morötter, blå
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
50 g sallad, blandad

Majonnäs:

1 dl lättmajonnäs
2 msk pepparrot, riven

Tillbehör:

400 g rökt kött, t ex skinka
800 g potatis, kokt

1. Skala och hyvla polkabetor och morötter tunt, gärna på mandolin. Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret lösts upp. Vänd ner rotfrukterna och låt stå ca 5 min.
2. Låt rotfrukterna rinna av och blanda dem med salladen.
3. Blanda majonnäs och pepparrot.
4. Servera det rökta köttet med potatis, rotfruktssallad och pepparrotsmajonnäs.

Ca 430 kcal per portion
14 g fett 26 g protein
47 g kolhydrater

Fler recept med: Grönsaker, Smalt